Mind the Gap

20171012_hofbogen_a_A1

… is een tijdelijke installatie, een pop-up platform in afwachting van de definitieve groene invulling van het dak van de Hofbogen. Wij willen niet opnieuw een toekomstvisie. Wij willen nu aan de slag.

De installatie met een openbaar platform en uitkijktoren. Het wordt een nieuwe tijdelijke ontmoetingsplek in Rotterdam Noord. Bewoners van de wijk vieren hier hun feestje. De ondernemers komen hier vrijdagmiddag voor een borrel.

MIND THE GAP hoeft niet bijzonder mooi te zijn, maar zeker ook niet lelijk. De installatie is snel te realiseren en de focus ligt op de belevenis. De nieuwsgierigheid is groot: hoe zal het zijn boven op het dak van het langste gebouw van Rotterdam, de droom van vele studies maar ook van talloze impassen. Het is nu nog niet toegestaan het dak van de Hofboogjes te betreden. De installatie is daarom een brug over het spoor die dus zonder het dak  te raken het dak betreedbaar maakt – MIND THE GAP.

Ontwerp: GutundGut, Christian Müller, Fabio Bovio

Heeft u ideeen of wilt u bijdragen aan dit project: info@natuurlijkestad.nl