Masterclass Amersfoort

Masterclass ‘Natuurinclusief ontwerpen’ om daarmee de leefbaarheid in het stedelijk gebied te vergroten op 15 maart a.s.

Natuurinclusief ontwerpen is in ons land nog een pionierspraktijk en dat terwijl het een zeer actueel onderwerp is. Middels het natuurinclusief ontwerpen vergroot je immers:

-de biodiversiteit in het stedelijk gebied,
-de leefbaarheid voor mens, plant en dier,

Bovendien levert een gezonde ecologische structuur ons ecosysteemdiensten. Waterreiniging en -buffering, schonere lucht voor een gezonde woonomgeving met recreatieve en educatieve mogelijkheden. Een openbare ruimte en gebouwen met een beter microklimaat.

Gezien de actualiteit van dit onderwerp verscheen 3 jaar geleden het boek ‘Stadsnatuur maken’. Tijdens een masterclass op dinsdag 15 maart geven de auteurs van het boek ‘Stadsnatuur Maken’ uitleg over natuurinclusief ontwerpen en hoe u dit in de praktijk kunt bewerkstelligen. Aan de hand van een praktijkcase in Amersfoort, die we bezoeken, krijgt u de opdracht om het gebied wat nog volop in ontwikkeling is, volgens de uitgangspunten van ‘Stadsnatuur maken’ te vergroenen. De verschillende invalshoeken, zoals de ecologie, biodiversiteit, stadsgebonden soorten, stedelijke biotopen en onderhoud staan hierbij centraal.

Meer info en inschrijven kan via: Wendy Louwen, w.louwen@elba-rec.nl

DOOR: Piet Vollaard (publicist/architect) en Jacques Vink (architect natuurinclusief ontwerper), twee van de drie auteurs van het boek ‘Stadsnatuur maken’, verzorgen deze interactieve masterclass.

DOOR: Gijs van Valkenhoef, Stedenbouwkundige en voorzitter St. Groene Spoor Amersfoort. Gijs geeft naast een inleiding over natuurinclusief bouwen, ook aandacht aan duurzaamheid en circulair bouwen als opgave. Tevens verzorgt hij een wandeling langs het Groene Spoor in Amersfoort