Marlou de Jong

Marlou de Jong
Ik werk als procesbegeleider en ontwerper aan het vergroenen van de openbare ruimte om de biodiversiteit te verhogen en de stad veerkrachtiger te maken. Ik zet mij in voor een groene, kindvriendelijke openbare ruimte, waar mensen zich thuis en verantwoordelijk voor voelen. Dat doe ik door de juiste experts te betrekken in een ontwerpproces die de gebruikers centraal stelt. Om mensen zelf te stimuleren hun leefomgeving te vergroenen ben ik samen met andere groenprofessionals STEK de stadstuinwinkel begonnen; een klein tuincentrum en ontwerpstudio midden in Rotterdam waar iedereen terecht kan voor de juiste middelen en adviezen om hun eigen groene paradijs te maken. Met Bureau Omgeef richt ik mij vooral op het participatie proces en zorg ik ervoor dat de omwonenden, de gemeente en andere betrokken partijen al vroeg in het ontwerpproces samenwerken aan vernieuwingen. meer info: www.stekrotterdam.nl meer info: www.omgeef.nl